Шановні відвідувачі! Мій блог завжди відкритий для Вас!
Створюючи його, переслідувала мету: ділитися корисною інформацією , досвідом з колегами, а разом з тим іти в ногу з часом – використовувати блог як сучасний інструмент у навчальній діяльності учнів,допомозі батькам, самоосвіті вчителя. Буду рада, якщо ви знайдете для себе ідеї ,що стануть мотиватором та натхеннням до нових дій.
Цього року STEM-тиждень буде проходити під гаслом «Мріємо та досягаємо результатів разом».
Мої любі вихованці, ми готуємося до великого свята - Великдень.
Я пропоную дізнатися багато цікавого про деякі елементи цього свята, а саме про крашанки та паску.
Ми будемо і рахувати, і малювати, і фантазувати і , звичайно, STEMити.
Отже, тема цього STEM-тижня буде присвячена яйцю- Великодня писанка або чарівні перетворення з яйцем.
Ми дізнаємося багато цікавого, корисного про яйце, проводитимемо досліди й експерименти з яйцем, готуватимемо страви з яєць, а саме писанки та крашанки, проведемо " яєчний челендж".
Заповніть першу і другу колонки таблиці, напишіть , що ви знаєте про яйця та хочете дізнатися . Наприкінці тижня поверніться до цього завдання і заповніть останню колонку. Зіставте записи у другій і третій частинах таблиці. З’ясуйте, чи всі ваші очікування справдилися? Чи є запитання, на які ще ви не отримали відповіді? У яких джерелах можна пошукати інформацію, якої бракує?
Прошу фото заповненої таблиці прислати мені або самостійно завантажити на онлайн-дошку "Великодня писанка"👇
Сьогодні на уроці ЯДС ми поговоримо про корисні та шкідливі продукти.
Чи відомі вам цікаві факти про яйце? Яйця - найуніверсальніший продукт харчування. Яйця популярні в кулінарії всіх країн і культур, багато в чому завдяки тому, що їх вживання може бути найрізноманітнішим. У них міститься високоцінний білок, що легко засвоюється організмом людини, безліч необхідних живильних речовин, включаючи основні вітаміни і мінерали, а також антиоксиданти, які запобігають деяким хвороб. В одному яйці міститься близько 80 кілокалорій. Така ж енергетична цінність в половині банана, невеликому яблуко, 100 г курячих окостів або вареного яловичого язику. Також яйця включають в себе білок, важливі для людини вітаміни і мікроелементи. Яйця у раціоні позитивно впливають на волосся, зір і на весь організм в цілому. А чи знаєте ви, як дізнатися, чи яйце свіже? Як приготувати яйце, корисне для здоров’я? Які саме корисні речовини містить яйце? Чи можна зварити яйце без тепла й вогню? Запрошую вас у дослідницьку лабораторію, де ми зможемо побачити багато цікавого і дізнатися багато корисного про яйце.
3.ЯДС онлайн-урок о 10.00 год
Тема: Турбуюся про своє здоров'я Підручник с. 112-113, виконати завдання у друкованому зошиті с.59-60
Чи знаєте ви, що...? Яйця є одним із найбільш популярних і улюблених
продуктів, адже вони смачні, поживні, корисні та входять до складу багатьох
страв. В одному яйці міститься близько 80 калорій. Таку саму енергетичну
цінність має половина банана або невелике яблуко. Яйця містять білок і
важливі для людини вітаміни та мікроелементи.
Повеселіться з яйцями, досліджуючи різні способи їх приготування!
Пишіть рецепти та експериментуйте зі смаженням, приготуванням на пару та
випіканням яєць. Виберіть різні рецепти, які включають яйця як інгредієнт:
кекси, печиво, запіканки, бізе. Виставляйте фото рецептів або приготованих корисних страв на онлайн-дошку. А я пропоную вам рецепт "Бізе"👇за посиланням.
Рецепт "Бізе" та пояснення чому яєчний білок трансформується під час збивання
4. МАТЕМАТИКА онлайн-урок о 10.25 год
Тема: Знаходження значення буквенного виразу. Складені задачі
На урок потрібні кольорові олівчики кольорів цеглинок ЛЕГО.
На уроці теж згадаймо про Math — Кури і яйця
Завдання: усно № 783, 786,788
письмово: № 784, 785, 787
Домашнє завдання: 789, 790
Презентація для самотренування та для тих, хто не зміг долучитися до онлайн-уроку.
Додаткове завдання для справжніх математиків.
Пройти онлайн-тестування з теми" Перевірка сформованості навичок усних обчислень"
Продовжуємо наш день та дізнаємося про "яєчні "цікавинки.
Сьогодні на уроці пропоную дізнатися про рослини, що містять природні барвники та провести вдома мастер- клас "Фарбування великодніх яєць за бабусиним рецептом" в рамках тижня STEM-освіти.
Отже, зніміть вдома відео мастер-класу або зробіть фотозвіт та виставіть на онлайн-дошку( або пришліть мені).
Розумію, що крашанки будете робити пізніше,бо згідно християнській традиції фарбувати та розписувати пасхальні яйця треба у Чистий четвер. тому сьогодні пропоную дізнатися теорію, а пізніше записати відео.
ВСІМ НАЙЯСКРАВІШИХ КРАШАНОК.
ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ!
Чому на Великдень фарбують яйця
До нашого часу дійшла історія, що коли Марія Магдалина принесла імператору Тиберію звістку про відродження Христа, то разом із нею подарувала йому звичайне яйце. Імператор, звичайно ж, їй не повірив і казав, тримаючи у руках яйце, що швидше біле яйце змінить колір та стане червоним, ніж він повірить у те, що Христос воскрес. І цієї ж хвилини сталось чудо – звичайне біле яйце в руках грозного імператора стало червоним. Багато хто вважає, що це, гарна великодня легенда, але, як би там не було, саме з того часу фарбовані яйця (крашанки та писанки) стали традиційним та найбільш бажаним великоднім подарунком. Між іншим, довгий час яйця красили тільки у червоний колір, використовуючи для цього лушпиння цибулі. Як би там не було у минулому, але здавна і православна, і католицька церкви визнають фарбоване яйце, невід’ємним та важливим атрибутом Великодня.
Немає коментарів:
Дописати коментар